background

Tuesday, 5 April 2016

Blog Lamanya tak Nengok...

Assalamualaikum...

Fuhhh,...da bersawang-sawang dah beb..hahaha..

Punyala lama tak bersiaran sampai dah bersawang2...bukan penyakit "M" tapi kesibukan melanda diri ku ini...hihihi.

Ada beberapa aktiviti terbaru yang saya tgh buat,,,maklum la zaman2 gawat ni kan,,kena ada side income untuk nak tambah belanja anak2...cewahhh...hahaha

kiranya ni update pertama setelah 2016..hahaha,,,ampunkan hamba sebab terlambat hapdate(mcamla ramai nak baca blog ko wany..hihihi)..

takpela tak nak baca takpe..asalkan korang bahagia ye dak...semoga korang semua sentiasa success dalam apa jua bidang yang korang ceburi okeh...




sayang semua
wany nornid

Thursday, 31 December 2015

Selamat Tahun Baru 2016

Assalamualaikum...

1 Januari 2016..Selamat Tahun Baru untuk semua blogger tegar dilaur sana..
setiap kali tiba tahuun baru mesti korang semua ada azam baru kan..Saya ada azam saya sendiri jugak,,tapi biarlah rahsia..Saya doakan azam korang untuk tahun 2016 akan tercapai tau...

Saya tak menyambut pun tahun baru,sekadar mengingati kerana bertambahnya tahun,bertambahla umur,bila bertambah umur mati makin dekat..jadi kena ingtatkan diri banyak benda kena buat untuk tambah pahala..hihihi...





Selamat Tahun Baru 2016..Semoga ALLAH memberkati apa yang kita lakukan...jangan lupa baca surah Al-Kahfi yea arini sebab arini hari jumaat...
yang lelaki boleh la pergi solat jumaat dimasjid kerana arini hari cuti so banyak masa yang boleh diluangkan di masjid okeh...



Saya nak share jugak perkara-perkara sunat hari jumaat ni...untuk kalian dan saya yang selalu alpa ni..




Okeh,itu antara perkara-perkara sunat pada hari jumaat,,,jangan lupa baca yea..


Love,

Wany nornid

Monday, 28 December 2015

Disember Yang Penuh Suka Duka

Assalamualaikum,

Apa kabar semua??Lama tak bersiaran hihihihi..dah bersawang blog i tau..sorry la terlampau lama tak hapdate sebab kebizian yang melampau..kononnya,,hahahaha

Disember 2016 genap 3 tahun emak tinggalkan kami..Rindu tu Allah je yg tau..Allahuakbar...
Tolong sedekah kan Al-Fatihah buat emak saya kalo korang baca entry saya ni yea..

25hb aritu ayah saya baru pulang dari umrah,Alhamdulillah beliau sihat cuma demam sedikit mungkin sebab bertukar cuaca agaknya...

Dapatla ole2 dari sana,,ingatnya nak kirim kismis,,sampai ayah balik tak kirim2..sedihhhhhh!!!

23 disember plak genap umur saya 31 tahun,,kebetulan memang bercuti sebab nak cari sekolah si Auni,,,Alhamdulillah dah siap daftar pun...rasa da semakin tua sebab Auni nak sekolah dah taun depan..camne la gaya agaknya yea...hahaha..

Lepas daftar sekolah Auni,ayah beliau konon2 buat suprise g makan kek...terharu sekejap...hahahaha
sedap jugak kek butterscoth..(betol ke tak ejaan ntah). Tanya nak hadiah ape...aaaiii pun xtau hahahaha..sebab malas pk..takpe bagi aaiii yang sederhana ni(cewaaahhh) janji ingat sudah la...makan kek pun ok,,janji sentiasa ingat tetiap taun,,,sudah lah...

Gambar kek malas nak upload..hahahaha...yang penting memang sedapppp ler..kalo nak bagitau saya yea..nanti saya bagi contact no....

begitulah suka duka bulan disember saya...sob..sob..sob..
cuma saya nak pesan...korang kalo ade mak n ayah lagi..hargai lah..takde ganti mereka berdua dalam hidup kita,selagi ada selagi tulah korang kena terima baik ke buruk ke...sebab takde dorang takdela kita kat dunia tau...rasanya semua bila dah jadi ibu2 ni mesti kita ada naluri keibuan...tak taula orang lain.,tapi saya mcm tu,..

Takpela kalo korang dah baca entry ni...tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk Allahyarhamah Emak saya yea..Semoga ibu saya dijauhkan dari azab api neraka...Tempatkan la dia selamanya di dalam syurga mu Ya ALLAH,,,Ameen Ya Rabbal Alamin...





Yang benar,,,

Wany nornid





Thursday, 15 October 2015

T-shirt Untuk Dijual

korangggg!!!

ade tak yang nak borong t-shirt..

saya nak jual t-shirt ni,,,,

Monday, 5 October 2015

Promosi Oktober - Sahabat Nutrisi Korang

Assalamualaikum...

Selamat Pagi korangggg!!! Rajin2 baca blog ku ini yea,,,hihihi,,sebab semuanya best2(perasan weh)..hahahaha.

So,arini nak kongsi kan,bagi penggemar setia blog wany ni promosi Oktober Shaklee adalah :
1)Vitamin E : Buy 1 Free 1
                    Buy 2 Discount 5%

VITAMIN E



2)GLA Complex: Buy 6 Free 1
                            Buy 2 Discount 5%

GLA COMPLEX

       

3)Omega Guard
Buy 6 Free 1
Buy 2 Discount 5%


















OMEGA GUARD       



Okeh,sekiranya korang semua ada sebarang kemusykilan,bole berhubung dengan saya secara direct yea...
Segala konsultasi adalah PERCUMA....yeayyy!!yeayyy!!!

Wany nornid
908117
0139236264

Tuesday, 29 September 2015

Promosi ESP Bakal Berakhir

Promosi ESP bakal berakhir harini..Sila lah buat pembelian sebelom pukul 11.59pm malam ni tau,,

Rugi la kalo tak grabbbb sebab ESP memang bagus untuk kesihatan dalaman. Sebab semua kelebihan ESP ada.Bukan nak overclaim tetapi memang itu realiti beliau.Kena konsisten je sebab nak hasil yang lumayan.Sebab kadang2 supplement ni ambil masa nak sesuai dengan badan kita..jangan amalkan tak sampai sebulan,xde kesan terus je biar.,kesian kat badan tu baru je nak sebati dah stop so badan tak bole baca yang mana 1 kita nak...



ESP Shaklee menggunakan kacang soya NON GMO yang tidak diubah genetik dan Bebas Kolestrol.So setiap soya yang kita beli,kita kena tau dia ok atau tak,,Jangan ambil sembarangan...

Arini last day PROMO ESP..Jom grab sebelom menyesal sebab order yea,,

Wany nornid
908117
0139236264

Selamat Hari Raya AidilAdha

Assalamualaikum....

Selamat Petang & Selamat Hari Isnin semua...
Rasanya tak lambat lagi nak ucap Selamat Hari Raya AidilAdha kat korang semua..hihihi,,Tahniah untuk sape2 yang berkemampuan untuk buat korban tahun ni.

Qurban berasal dari perkataan arab "Qurbarl" yang beerti dekat. Qurban juga disebut al-uddhhiyah dan adh-dhahiyyah yang beerti binatang sembelihan,seperti unta,sapi(kerbau) dan kambing yang disembelih pada hari raya AidilAdha dan hari-hari tasyriq lain sebagai bentuk taqarrub atau mendekatkan diri kepada Allah.

Pengertian Qurban Secara Lengkap dengan Penjelasannya

Sebahagian ulama berpendapat hukum qurban ni wajib, manakala sebahagiannya menganggapnya sebagai sunnah.

Alasan yang mengatakan amalan korban itu adalah wajib berdasarkan firman Allah :
Maksudnya ;
Sesungguhnya kami (Allah) telah memberi engkau (Ya Muhammad) akan kebajikan yang banyak. Oleh itu,sembahyangkan lah engkau pada hari raya Haji dan sembelihlah (binatang)korbanmu (Surah Al-Kauthar ayat:1-2)


Okeh,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.